Dagens outfit

Skeppstema. Jeanskjol av jeans från det glada 70-talet, sydda av Majas mamma (that´s right, syslöjds-Lena från mellanstadiet, in your face, jag kan sy!)


Helg vid havet

På lördagen var vi utbjudna till Christian och Emelie, vars föräldrar har en stuga i Espeviken, strax utanför Varberg. Vädret var gött och vi tog en lång promenad runt viken.



Vi åt och drack en massa gott, mestadels ute i baksidans sol.



Trots att det är helg slipper man inte undan nackträningen...



Söt i grodtröjan.



Present från Christian och Emelie: en getingdräkt. Heja Häcken!



Efter att vi på söndagen tagit en tur till Ullareds GeKås och sen grillat hamburgare i stugan, svängde vi förbi Andreas, Theo och Erika för att hälsa tvillingarna Nellie och Moa välkomna till världen. Theo var lika go som vanligt...



... och bjöd Maja på en smällpuss!


Tvilling-wannabes?

Jag hjälpte Lovisa att passa Lilly då hon hade klipptid. Eftersom det är rätt meckigt att dra runt 2 barnvagnar fick Maja och Lilly mya i samma vagn i 2 timmar. De sov utan avbrott!





Då det blir tråkigt att åka vagn kan man iband bli buren på detta sätt. Är oftast mkt uppskattat av Maja.


Sött & blandat

Onsdag: vaken nästan hela dagen.



Träning i Roberts knä. Nacken stärks  mer och mer för varje dag.




Presentvisning: ko-speldosa (tack Lina!)



Lila stass (tack Anna-Karin!)



Gris-skallra. (tack Sofia!)



Volangjeans (tack Majvor!) och tröja (tack Biskopsvägen-familjen!)
)





Öppna förskolan

Varje måndag 10-11.30 är det Öppna förskolan för barn 0-1år. Dit kommer mammor och pappor med sina barn för att leka, pyssla eller bara träffa andra lediga föräldrar. Där finns leksaker, böcker, gunghästar, ja allt man kan tänka sig i lekväg! Maja brukar vara en av de minsta och märker ibland knappt av de andra, oftast äldre och mer nyfikna barnen. (Jag längatar ju tills hon vill upptäcka deras enormt utrustade pysselrum! Dröjer nog ett tag...) Denna måndag var hon väldigt glad och vaken! Vi gick dit med Josefine och Alex och hängde största delen av tiden i den röda tygpoolen.




Försöker få Alex uppmärksamhet?



Måndag morgon: glad och sprallig...




...för att 20 minuter senare vara mätt och trött.




Hemma hos pappa igen!

Då pappa Robert äntligen kom hem från Polen på fredagkvällen blev det mycket mys och kramar. Innan vi gav oss ut på lördagen hanns lite träning för nacken och  att hålla saker med. Här är det Fisken Frisken som hålls i ett fast grepp!



Sen gav vi oss ut i sommarvärmen tillsammans med Pooli och Annica och tittade på alla som sprang Göteborgs-varvet. Vi tog en bra plats nere i Sannegårdshamnen.



Bakom sovande Maja och mellan P och A ses mannen som vann hela loppet.



På eftermiddagen stack vi en sväng till Delsjöbadet, där pappa Robert tog sig ett dopp, Maja en tupplur och mamma Johanna kaffe och bulle!



På söndagen åkte vi och tittade på fotboll (GAIK vann med 1-0!). Här åker vi spårvagn.



Veckan i Ludvika del 2

På onsdagen var det dax för resten av släktingarna att få träffa Maja. Först bar det av till farfar Peter och Henrika...



...där Maja skrek och gäspade om vartannat.

 

Efter det träffade vi övriga Vöks-familjen på Biskopsvägen. Till allas stora besvikelse spenderade myran största delen av tiden där sovandes.



Stolt farmor.



Kvällen blev lugn och så här nöjd var hon på skötbordet innan läggdax.



Torsdagen var den sista hela dagen i Luddet och vi hann då träffa lite kompisar igen, bland annat Sofia och Freja. Här inspekterar Freja att Maja använder lekmattan rätt, eftersom det är Freja som lånat ut den!



Fredag morgon och dax för tågresa nr 2. Allt gick bra denna gång, inget glömt bagage, men dock över 2 timmars försening. Inget Maja bekymrades över, utan sov lugnt och snällt nästan hela vägen. Då hon inte sov tittade hon förundrat (och tyst!) ut genom fönstret.




Veckan i Ludvika del 1

Då pappa Robert åkte till Polen med en skolklass passade resten av familjen på att åka hem till Ludvika. Tågresan gick bra då den lilla sov största delen till det rytmiska du-dunket. Höll i paniken på att glömma ryggsäcken med all packning på hatthyllan vid bytet i Örebro, men det avhjälptes snabbt av vänliga medresenärer...



På perrongen möttes vi upp av nästan hela släkten och sedan bar det av till Hammarbacken för umgänge i värmen på baksidan med mormor och gammelmoster.



Söndagen bjöd på mycket regn och rusk. Dagen började med magträning i sängen...



...och träningen övervakades noga av gymnastikfröknarna Stark.



Här går vi en promenad i spöregnet vid Kaffeholmen.



Sen fick vi besök av Lina och Mattias, som övade på barnfattningen samt blöjbyte på Maja.



Måndagen bjöd på mycket finare väder, som avnjöts i Hanna Dufvas trädgård. Vi grillade och hade det bra. Här är Maja flankerad av Frida (Malmberg/Källving), Freja (Hussfelt/Sand) och Axel (Jacobsson/Larsson). Saknas på bilden: Dennis Duva, jämngammal med Maja.



Dagen till ära bar Maja sina nya kalasbyxor!



Sofia och Maja.



På tsdagen kom moster Emma från Uppsala.



På baksidan...



...där Maja övervakade gräsklippngen.



Läggdax. Maja bredvid hemmagjorda Börje Björn.










Framme i Ludvika!

Resan med tåg till all släkt i Ludvika gick bra tack vare många vänliga och hjälpsamma personer. Väl framme i sommarsköna Luddet fick Maja ligga största delen av dagen i baksidans skugga (25 grader varmt ändå) på filt endast iklädd body.

Natten var lugn, hon fick sova i sin egen vagn bredvid hennes mammas säng.

Bilder kommer senare i veckan då vi listat ut hur vi för dem över från kameran till datorn...


Fredagen den 14 maj

Vi har haft en mycket händelserik dag. Vi startade med en mysig "söndagsfrukost" och begav oss sedan ner på stan för lite shopping och lunch. Sedan mötte vi upp klanen Hussfelt som var involverade i innebandyturneringen Göteborgs Cup.

Daniel, Sofia, Freja och Maja.

Fiffe, Johan och Maja.

Hussfelts dominerade med ett mål för Fiffe och två assist för Johan.



Efter den rafflande matchen åkte vi längre ut i skärgården till Martin, Sandra och Hailie.

Martin, Maja och Hailie.

Maja var väldigt förtjust i Hailies stol!








Majas modeblogg

Eftersom vi märkt att klädesplaggen krymper och vi knappt hinner slita på dem har vi börjat föreviga några av kreationerna...







Läkarkontroll

Dagen började i lugnt tempo med en del mys i sängen med pappa.



Suddig bild, men den visar att vår Myra kan balansera nacken i små korta stunder!



Sen promenad till BVC, idag för läkarkontroll. De lyssnade på hjärtat, kollade reflexer och leder, hon godkändes! Vikten ligger nu på 4830 gram och hon har vuxit till hela 57cm. Så här nöjd var hon innan ( och även efter) besöket.



Blandade bilder från helgen

Helgen innehöll bland annat soffmys, pizzabakning hos Familjen Östberg och, som bilden visar, hemmagjorda hamburgare framför söndagens Premier League.



Glad tjej 1



Glad tjej 2



Håret slits och tappas, hoppas verkligen det växer tillbaka någongång....



Solig torsdag

Torsdagen började med frukost på kombinerade caféet och inredningsbutiken Moodys i Kungälv.





Senare på dagen mötte vi upp Lilly (och hennes mamma Lovisa) och gick med en arrangerad ansträngande promenad för mammor med barnvagnar i Slottsskogen. Vi gick upp o ner för backar, gjorde utfall, armhävningar och annat, allt medan Maja sov lugnt i vagnen.





Besök!

Måndag-onsdag hade vi besök av Anna från Ludvika/Stockholm.



Vi hade sköna dagar med många promenader istaden. Bland annat besökte vi Saluhallen, Feskekyrkan och Slottsskogens pinviner.



Vi testade även vår bärsele för första gången, något som Maja ej uppskattade.....



....och hon skrek tills hon blev så här trött! Men vi ska öva mer, korta stunder åt gången.


Vår helg

Vi hade en fin helg med en mysig lugn fredagkväll som följdes av en förmiddag på stan. Många kaffe blev det i väntan på att affärerna skulle öppna (att det va röd dag pga 1a maj hade undgått oss på något vis).






På Söndagen fick vi en skön sovmorgon och en lång härlig frukost. På kvällen tog vi en biltur till ön och där blev vi bjudna på en fantastisk köttfärslimpa hemma hos Andreas, Erika och Theo.







Till sist blev det ett litet kvällsdopp!




RSS 2.0